You, the petitioner
Org logos cedo2022 manifest 08

Free children from the digital stranglehold

1,533 signatures

With a manifesto we urgently ask for a different policy in the Netherlands for the digital, online aspects of education. Please sign too!

Dutch version

Petition

We

a coalition of parents, IT professionals, teachers, privacy advocates, recognise ourselves in this manifesto

 

establish that:

  • that the current digital educational system are dominated by tech giants
  • that fundamental rights - like the privacy of children, parents and educators - are insufficiently secured

 

and request

an alternative design for digital educational systems in which public values and the autonomy of the individual can be secured.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2024-08-01 
Organisation:
Coalitie Eerlijk Digitaal Onderwijs  
Website:

History

Signatures

Updates

Leerbaas.app sluit zich aan bij de Coalitie Eerlijk Digitaal Onderwijs!

Future Life Research, maker van o.a. Leerbaas.app en MooierMens.app, heeft zich aangesloten bij de Coalitie Eerlijk Digitaal Onderwijs! Lees het hele bericht op leerbaas.app.

2023-05-06

Nieuwe website is online!

Neem een kijkje op onze nieuwe website.

2023-03-18

Coalitie Eerlijk Digitaal Onderwijs gaat verder als werkgroep van de Internet Society! (ISOC)

Bericht van de Internet Society over ons toetreden als werkgroep:

Conform onze missie heeft het ISOC NL bestuur unaniem besloten om het verzoek van de initiatiefnemers van CFDE (Coalitie voor Eerlijk Digitaal Onderwijs, CEDO) om als werkgroep binnen Internet Society Nederland op te treden te honoreren:

"Het CFDE/CEDO initiatief heeft tot doel digitale leeromgevingen in het onderwijs te realiseren, in Nederland en in een later stadium in Europa, waarin publieke waarden en autonomie voor het individu gewaarborgd zijn. "

In het onderwijs krijgen kinderen tegenwoordig van jongs af aan een online account van een Amerikaans BigTech bedrijf.

+Read more...

Met dit account kunnen gegevens worden verzameld, een profiel worden opgesteld en deze informatie worden doorverkocht. Je bent makkelijk te 'categoriseren' en krijgt (vooral) jong en onwetend informatie die volgens de BigTech bedrijven voor jou relevant is. De tijd van ontdekken is voorbij... de grote bedrijven weten eerder wie je bent dan jij!

Dat moet en kan anders! Het gaat slecht met de digitale kant van het onderwijs. Digitale veiligheid en soevereiniteit komen steeds meer onder druk te staan. De privacy moet beschermd worden. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor leerlingen, studenten, ouders en werknemers.

Daarom hebben de initiatiefnemers van CFDE/CEDO - Kay Eeftink, Geert-Jan Meewisse en Reinder Rustema - en diverse ouders, IT-professionals, docenten en privacyvoorvechters, de handen ineengeslagen. Er is een manifest opgesteld dat op verschillende fronten oproept tot verbetering, beschikbaar in het Nederlands en Engels. Van betere privacybescherming tot inzicht in de verwerking van gegevens. Maar ook meer ethische systemen voor het aanleren van vaardigheden in plaats van specifieke producten.

De Coalitie voor Eerlijk Digitaal Onderwijs vraagt om een alternatieve inrichting van digitale leeromgevingen, waarin publieke waarden en autonomie voor het individu gewaarborgd zijn.

ISOC

2022-10-17